Ennyi elég is, hogy elmondhassuk: igenis sok-sok ember akad, akinek van képe segíteni a bajba jutottakon. 89 olyan emberről van szó, akinek nemcsak füle van a segítséget kérő szavakra, hanem cselekedni is kész. Kész arra, hogy lemondjon valamijéről, ami nem pusztán tárgyi volta miatt értékes, nem pusztán vászon, olaj, papír vagy képfájl – hanem idő, energia, gondolat, tehetség.

De nem állíthatom, hogy nem számítottunk ekkora segítőkészségre. Ha nem feltételeztük volna, hogy akadnak olyanok, akik el tudják képzelni, mit jelent önhibánkon kívül elveszteni szinte mindent, amiért életünkben dolgoztunk; akik el tudják képzelni, mit érez valaki, aki két hete még saját otthonában vacsorázott együtt a szeretteivel, ma meg talán egy tornaterem matracán ülve latolgatja, milyen jövő vár rá – ha mindezt nem feltételeztük volna, bele se kezdünk.

Persze kimondhatatlanul jól esik, hogy nem csalódtunk, sőt, hogy a várakozásainkat felülmúlta az a jóság, kedvesség és cselekvőkészség, ami felhívásunk nyomán megnyilvánult. Indiából, Spanyolországból, Ausztriából is érkeztek az alkotások, volt nap, amikor szinte minden órában, alig győztük őket iktatni.

A művészek már megmutatták, mire képesek, ha adni kell. Hamarosan a többiek is bebizonyíthatják, hogy együttérzés és jóság nem csak a művészek kiváltsága. Reménybeli licitálók, csatlakozzatok a Van képünk segíteni csoporthoz a Facebookon, és már most nézzétek ki a galériában, melyik alkotásban gyönyörködnétek legszívesebben otthon vagy az irodában. Miközben tudjátok, hogy a pénzetek egy-egy cserép formájában ad fedelet az iszapárban elsodort sorsú családoknak.

Mi pedig reméljük, egy-két napon belül leleplezhetjük e heti háttérmunkánk eredményét: hogy pontosan mikor és hol lesz az árverés, hol lesznek kiállítva a művek, és milyen médiumokban lehet bővebbet is megtudni az árverésről. Egyelőre csak annyit, hogy sokan és sokféle formában jelezték segítő szándékukat ezen a téren is.

Köszönünk mindent. Ha néha elfelejtenénk mondani, akkor is.

Az iszap kárvallottjai már nem olyan magányosak, mint ez az olajfa, amit Simák Gergő örökített meg (a vászonra nyomott fotó természetesen szerepelni fog az aukción).

A bejegyzés trackback címe:

https://iszaparveres.blog.hu/api/trackback/id/tr902376530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása