Minden hírnek lejár egyszer a szavatossági ideje. Az október elején ijesztő váratlansággal bekövetkezett iszapömlésről is egyre kevesebb beszámoló kerül a lapok címoldalára, habár a seb, amit a katasztrófa a természetnek okozott, talán soha nem múlik el. Ahogy talán soha sem múlik el az a sokk sem, amit az elsodort települések lakói éltek át. Közülük még ebben a pillanatban is több százan élnek abban a tudatban, hogy életük egyik pillanatról a másikra rommá lett, otthonukkal, évtizedek munkájával felhalmozott értékeikkel együtt.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a felajánlott alkotások között nem csak amatőr alkotók munkáival találkozhatunk, de olyan ismertebb közéleti szereplők és nevesebb művészek is csatlakoztak hozzánk a teljesség igénye nélkül, mint Reviczky Zsolt, Kálló Péter, Móricz Simon, Kisbenedek Attila, Kovalovszky Dániel és Boros Lajos (Bumeráng).


Érdekességek is érkeztek, például Dr. Szilassi Lajos (matematikus, a nevéhez fűződik egy különleges poliéder felfedezése (1977), amely Szilassi poliéder (Szilassi polyhedron) néven vált ismertté) fém térplasztikája, vagy a Németh Kriszta által felajánlott egyedi hangoskönyv CD, melyen saját írását saját hangján osztja meg a hallgatóval.

Reméljük, hogy minden mű olyan áron fog elkelni, amelynek segítségével valóban hatékonyan tudjuk támogatni az iszaptragédia következtében nincstelenné váltakat. A felajánlott alkotásokat katalógusba rendezve október 30-tól a www.axioart.com oldalon lehet majd megtekinteni, licitálni rájuk pedig a www.vatera.hu portálon lehet. Mindkét weboldal térítésmentesen ajánlotta fel közreműködését.

© Gáti András


© Gáti András

Licitálni november 1-től november 14-ig lehet. Mivel a felajánlott alkotások igazán sokrétűek és kikiáltási áruk is roppant különböző, minden segíteni vágyó meg fogja találni köztük azt, ami ízlésének és anyagi lehetőségeinek megfelel. A jó szándékú vásárlók a Vöröskereszt veszprémi szervezetének számlájára utalják a vételárat, így a befolyt összeg teljes egészében a károsultak megsegítésére fordítható.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszaparveres.blog.hu/api/trackback/id/tr512407486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása